Húsvét váró 2.

Itt a tavasz a legszebb virágok évszaka.

Készítsünk virágokat, virágos kertet!

A növények alapját zöld lapból harmonika hajtogatással készíthetjük el, majd középen összehajtva és összeragasztva elkészül az alap. A virágok fejét színes lapra rajzoljuk, vagy fehér lapra és utána színezzük ki. Készíthetünk így piros és sárga tulipánokat, hóvirágokat és mindenféle apró virágfejecskét.A virágfejeket ragasszuk fel az alapra és már kész is a virágágyásunk. A húsvéti asztalra vidám dekoráció.

virágok1

virágok2

virágok3

Vidám csibék a fűben

A húsvéti ünnepek közeledtével a gyerekek szívesen alkotnak képeslapokat, kedves mókás képeket. Jó szórakozás ez a kicsiknek és a nagyobbaknak is.

Először itt is az alaplapot készítjük el, ahol majd megbújnak a csibék, tojások, nyuszik.

A zöld lapot félbehajtva az egyik oldalon 1 cm-es csíkokkal bevagdossuk a lapot, majd a szálakat egyenként megsodorjuk, lehet ceruzára is feltekerni a csíkokat, ha valakinek így könnyebb.

A csíkok közé fűzött, beszőtt színes vagy fehér csík erősíti a lapunkat. Színes lapokból tojásformákat vágunk, ezeket díszíthetjük, így készülhetnek a hímes tojások, de rajzolhatunk neki szemet és ragaszthatunk rá csőrt vagy nyuszifület is. Összeállítjuk a képet és az elemeket az alaplapra ragasztjuk. A képeslap egyszerű formákból készül, színezni, ragasztgatni már a kisebbek is ügyesen tudnak, a formák előrajzolásában és kivágásában a nagyobb testvérek vagy a szülők is tudnak segíteni.

füves2

füves3

füves4

Forrás: www.krokotak.com

Hozzászólások

hozzászólás

Kategória: Húsvét | A közvetlen link.