FIN After/Humánia: A Homo Ludens Project színházi előadása

Térkép betöltése...

Időpont
2019. 10. 20.
18:00 - 20:00

Helyszín
A Szabadművelődés Háza

Kategóriák


fin2019_event_bianko_Homo Ludens

2019. október 20-án, vasárnap kerül megrendezésre a FIN After, a Fehérvári Irodalmi Napok útóprogramja. Idén a FIN egy színházi előadással zárul a Homo Ludens Project előadásában.


HUMÁNIA
Az előadás címét is adó HUMÁNIA egy elképzelt, nem létező ország, amelyet 4 színész (Boros Kata, Kiss Izabella, Petrács Gábor és Szilágyi Szabolcs) a saját vallomásaik alapján mutat be. Civil, személyes megszólalások vágyakról, egy lehetséges élettérről, amelyben Te is érintett lehetsz. A darab azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy mit jelent napjainkban a haza fogalma, hogyan viszonyulunk a hazaszeretethez, illetve hogyan képzelnénk el egy élhető jövőt. Az előadás része egy színházi nevelési foglalkozás is, amelyet Kállai Ákos színházpedagógus készített, hogy a közönséget egy közös gondolkodásra és cselekvésre invitálja a társadalmi szerepvállalás tükrében.

Gondolkodtál már azon, mit jelent neked a haza? Mit érzel, ha meghallod ezt a szót? Dühöt, örömöt, csalódottságot, szerelmet, félelmet vagy biztonságot? Kiugrik a szíved, ha meghallod a himnuszt és eltölt a honszeretet, vagy éppen bús zokogásban törsz ki, és krokodilkönnyeket ejtesz a századok tépte, piros-fehér-zöld rántotthúsra? Tisztára mosnád a gyalázatot vagy éppen új hazát építenél? Bármi körül is forognak éppen gondolataid, HUMÁNIA a te jövendőbeli országod! Itt kipróbálhatod, hogyan lehetne jobb, milyen lehetne egy működőképes társadalom, a vágyott, jól működő haza. Négy színész segít ebben, akik saját vallomásaik alapján kalauzolnak HUMÁNIA elképzelt rendszereiben, legyen az akár egy békeharcos vezetőképző, egy jórátán alapuló szeretetállam vagy az egyéni felelősséget hangsúlyozó haza. HUMÁNIÁBAN válaszokat kaphatsz és kérdéseket tehetsz fel. Humor, nemzetek élőzenével kísért kokárdala, megfricskázott álomalapítás. Gyere és vedd kezedbe HUMÁNIA sorsát! Neked is jár egy jövő, ami most is megilletne téged!

Alkotók: Boros Kata, Kiss Izabella, Petrács Gábor, Szilágyi Szabolcs
Élőzene: Brindza Tamás, Pintér Norbert, Bubla Bence
Drámatanár: Kállai Ákos
Néptáncot tanították: Nagy Zita, Számfira Máté
Rendező: Benkő Imola Orsolya

Hozzászólások

hozzászólás

közvetlen linka könyvjelzőbe.